Vrijdag 13 September 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

43 minderjarige transmigranten opgepakt langs E313 en E34

43 minderjarige transmigranten opgepakt langs E313 en E34

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de Antwerpse federale politie 43 transmigranten opgepakt langs de E313 en de E34 tijdens een controleactie. Dat meldt Belga. Zij kwamen uit Afghanistan, Kameroen en Eritrea. De meerderheid verklaarde minderjarig te zijn.

Transmigranten komen via trams en bussen van De Lijn aan op het grondgebied van de gemeente Wommelgem”, zo zegt de federale politie. “Van daaruit trekken ze in groepjes naar de Q8-parking langs de E313/E34 in Ranst, waar ze vervolgens op vrachtwagens springen of gezet worden richting Verenigd Koninkrijk.”

Met deze controles -dit was de zevende in vier maanden tijd- wilt de politie op langere termijn netwerken van mensensmokkelaars blootleggen. “Als we de criminele mensensmokkelaars die hierachter zitten op de radar kunnen zetten en hen kunnen vatten, zullen we al een eind verder zijn”, zegt Jean-Claude Gunst van de Antwerpse federale politie.

“Als zij er niet zijn om de doortocht voor die mensen te organiseren en te faciliteren, zullen er al veel minder de oversteek naar Engeland proberen te maken. Door op gezette tijden een politieactie te doen, willen we transmigranten ontraden om het erop te wagen en zichzelf daarmee in gevaar te brengen”, aldus Gunst.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Transmigranten