Het gaat helemaal niet goed met Mogi Bayat: "Dit is verschrikkelijk" Sport
Sport

Het gaat helemaal niet goed met Mogi Bayat: "Dit is verschrikkelijk"

Het gaat helemaal niet goed met Mogi Bayat: "Dit is verschrikkelijk"

Mogi Bayat zat bijna twee maanden vast in de gevangenis op verdenking van fraude en witwaspraktijken. Uiteindelijk kwam de spelersmakelaar vrij onder voorwaarden na het betalen van een borgsom van 150.000 euro. Toch gaat het ook nu helemaal niet goed met Bayat.

In een openhartig interview in Het Nieuwsblad geeft Mogi's broer Mehdi, CEO bij Sporting Charleroi, toe dat de spelersmakelaar het momenteel niet gemakkelijk heeft om de draad opnieuw op te pikken.

"Twee bijzonder zware maanden"

"Ik heb twee bijzonder zware maanden achter de rug”, vertelt Mehdi Bayat in de krant. “Familiaal was het een catastrofe. Voor mijn broer, voor mijn schoonzus, voor hun vier kinderen - allen tussen 2,5 jaar en 12 jaar. Die hebben horror meegemaakt. Een antiterreureenheid die zwaarbewapend met kogelvrije vesten je huis binnenvalt: dat is traumatisch. En het zal lang duren voor dat is verwerkt. Mijn schoonzus en de kinderen verdienen dat niet. Mijn broer ook niet."

Mehdi blijft voorlopig achter zijn broer staan. "Het is niet mijn verantwoordelijkheid op zoek te gaan naar informatie of het dossier proberen uit te pluizen, maar ik heb wel mijn verantwoordelijkheid genomen als broer. Er zijn voor zijn gezin was voor mij al die tijd een evidentie. Als steun voor Mogi."

"Een verschrikkelijke ervaring voor Mogi"

"Ik denk dat niemand zich kan voorstellen wat het met een mens doet om zo lang in de cel te zitten, terwijl je nauwelijks weet waarover het gaat. Mogi was daar niet op voorbereid. Hij is geen crimineel. Maar ze hebben hem wel 48 dagen vastgehouden. Nu Mogi weer thuis is, ben ik er minder nodig.”

Ondertussen probeert Mogi Bayat de draad opnieuw op te pikken. Maar dat is volgens Mehdi niet zo eenvoudig. "Laat het mij zo stellen: het was een verschrikkelijke ervaring waaruit hij veel zal hebben geleerd. Het heeft hem ook getekend. Maar hij is sterk. Toen hij na 48 dagen weer thuiskwam, waren we met de familie samen en kon hij zelfs grapjes maken - hij heeft nog steeds zijn humor. Hij probeert zich nu thuis beetje bij beetje te herstellen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws