Laatste droom van Marieke Vervoort gaat in vervulling: “Nu ben ik er klaar mee” Buitenland
Buitenland

Laatste droom van Marieke Vervoort gaat in vervulling: “Nu ben ik er klaar mee”

Laatste droom van Marieke Vervoort gaat in vervulling: “Nu ben ik er klaar mee”

Het is geen geheim dat Marieke Vervoort, ook wel bekend als Wielemie, een ongeneeslijke spierziekte heeft. Stap per stap werkte zij dan ook haar bucketlist af. Donderdagmiddag kon de laatste wens afgevinkt worden. Dat staat in Het Laatste Nieuws.

Racen in een Lamborghini over het circuit van Zolder; het kan tellen als ultieme droom. Voor Wielemie was het alvast kicken, zegt ze. “Het is ontzettend concentreren als je meerijdt in zo een racewagen. Maar dit zit gewoon in mij,” lacht Marieke.

“Ik heb altijd iets met extremere kicks gehad. Ik was de eerste die mét haar rolstoel en al ging benjispringen. Blijkbaar heb ik daarmee levensgevaarlijke toeren uitgehaald, want ik ben met mijn armen gespreid naar beneden gedoken. Pas achteraf kreeg ik te horen dat zoiets totaal niet mag. Ja, het is toch wel de grootste droom op mijn bucketlist. En vandaag gaat die in vervulling. Dankzij heel veel vrienden, sponsors én natuurlijk racepiloot Niels Lagrange die met mij mee gaat.”

“Vanaf nu genieten van de heel kleine dingen”

“Het is voor mij even goed een eer om met Wielemie te mogen racen”, zegt Langrange. “Evident is het niet. Want deze racewagens zijn helemaal niet voorzien op een tweede stoel. We hebben hem een stukje moeten ombouwen. Wat we nu gaan doen? Het zotteke uithangen, en eens goed door al die bochten knallen. Ze staat erop dat ik heel veel gas ga geven”

En zo geschiedde. “Het ging héél snel over het circuit donderdagmiddag,” vertelt Wielemie. “Ik ben heel blij dat ik dit nog mocht doen. Ja, het is mijn laatste wens op de bucketlist. Nu ben ik daar klaar mee. Ik heb veel hoogtepunten gehad in mijn leven: mijn wedstrijden als rolstoelatlete, en mij zotte uitdagingen zoals deze. Maar het is niet gedaan”, benadrukt Vervoort.

“Vanaf nu ga ik vooral nog van heel kleine dingen genieten: van de mensen om mij heen, van de eenvoudige zaken”, klinkt het. “Natuurlijk heb ik veel pijn, en het is regelmatig moeilijk. Soms gaat het gewoon heel slecht met me, maar ik wil toch die straffe Wielemie blijven. Altijd. Mijn belangrijkste levenswijsheid? Pluk de dag. En geef vooral niet op. Nooit niet.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws