'Bij deze 3 toptransfers zette Van Holsbeeck Anderlecht zwaar in het zak' Sport
Sport

'Bij deze 3 toptransfers zette Van Holsbeeck Anderlecht zwaar in het zak'

'Bij deze 3 toptransfers zette Van Holsbeeck Anderlecht zwaar in het zak'

Herman Van Holsbeeck (64) werd donderdag opgepakt door de politie. Hij werd ondervraagd en alvast een nacht in de cel gehouden omwille van zijn aandeel in een zaak rond witwaspraktijken en private omkoping. Maar hoe en wanneer heeft Van Holsbeeck nu eigenlijk gefoefeld?

"Concreet zou Van Holsbeeck bij meerdere transfers – onder andere bij die van verdediger Chancel Mbemba, middenvelder Youri Tielemans en aanvaller Aleksandar Mitrovic – een deel van de door de club aan makelaar Henrotay uitbetaalde commissie stiekem onder tafel teruggekregen hebben. "Zonder dat het bestuur van Anderlecht en de betrokken spelers daarvan op de hoogte waren", schrijft Het Nieuwsblad.

"Het totaalbedrag van die geheime “retourcommissies” moet nog becijferd worden door het gerecht, maar zou in de honderdduizenden euro’s lopen. In de officiële boekhouding van Anderlecht, in april van dit jaar in beslag genomen, is uiteraard geen eurocent van die retourcommissies te vinden", voegt de krant er nog aan toe.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws