Charleroi smeert Genk (nu al) derde nederlaag van het seizoen aan Sport

Charleroi smeert Genk (nu al) derde nederlaag van het seizoen aan

KRC Genk heeft, met het oog op zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen, geen goede generale repetitie achter de rug. Vrijdagavond verloor de landskampioen op het veld van Sporting Charleroi met 2-1.

Halverwege leek het kalf al verdronken voor Genk. Na iets meer dan twintig minuten spelen kreeg Charleroi een strafschop na een licht contact tussen Fall en Coucke. Morioka trok er zich weinig van aan en zette de elfmeter om: 1-0. Pikant detail: vlak voor dat de bal op de stip ging kreeg Genk aan de overkant géén strafschop nadat Paintsil werd aangetikt.

Amper een goeie minuut na de openingstreffer verdubbelde Nicholson de voorsprong. Zijn schoot week af en Coucke was kansloos. Na de pauze ging Genk op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel op het uur via Onuachu, maar verder kwam Genk niet meer. En zo werd het, ondanks een mooi spandoek en mooie gebaren, een terugkeer in mineur naar Mambourg voor Felice Mazzu.