Zaterdag 14 September 2019 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Radio 2  I   door Redactie

Weerman Frank Deboosere neemt ingrijpend besluit: "Het gaat niet meer"

Weerman Frank Deboosere neemt ingrijpend besluit:

Weerman Frank Deboosere staat bekend om zijn fietsbenen. Iedere dag fietste hij drie uur van en naar het werk, maar daar komt nu een einde aan.

"Ik ben een verwoed fietser en vandaag ben ik ook met de plooifiets gekomen”, vertelt Deboosere in het Radio 2-programma ‘De weekwatchers’. “Maar ook de trein is er bij gekomen. Ik zit vol artrose en grote fietstoestanden gaan niet meer.” Deboosere zat plusminus drie uur per dag op de fiets. “Ik heb overal gezeten, maar dat is voorlopig verleden tijd. Ik werk eraan, maar als mensen me in de trein zien, moeten ze dus niet denken dat ik een valsspeler ben. Het kan helaas niet anders.”

Deboosere heeft wel een alternatief gevonden. “Ik ben veel aan het wandelen”, aldus Deboosere. “Ik doe 10.000 stappen per dag, en dat is fantastisch. Ik ontdek de wereld in het klein. Op mijn Instagramaccount zal je het wel zien, dat staat nu vol kleine beestjes die ik tegenkom. En als ik eens niet aan mijn 10.000 stappen geraak, maak ik een ommetje door de gangen van de RTBF. (lacht) Daar kun je heel veel stappen maken.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frank Deboosere  I  shownieuws