Uitgedroogde paarden komen om water, maar vinden enkel zand: Massale sterfte is het gevolg Buitenland
Buitenland

Uitgedroogde paarden komen om water, maar vinden enkel zand: Massale sterfte is het gevolg

Uitgedroogde paarden komen om water, maar vinden enkel zand: Massale sterfte is het gevolg

In de Australische outback eist de hitte stilaan een zeer zware tol. Een massale sterfte van wilde paarden heeft de natie in shock gebracht.

Vorige week werd in het snikhete Noordelijk Territorium 40 dode en nog eens 55 stervende paarden, bij een opgedroogde waterplaats bij Santa Teresa. De 55 stervende paarden waren er zo erg aan toe dat hulp niet meer mocht baten. De Rangers konden de paarden enkel nog uit hun lijden verlossen.

"Plots zag ik al die paarden liggen”, citeert Het Laatste Nieuws Ralph Turner. “Dood, stervende. Het was verschrikkelijk. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is dan ook al zo lang zo onnoemelijk heet hier.”

Het is in het gebied al twaalf dagen op rij warmer dan 42 graden. “Normaal is hier water”, legt andere local Rohan Smyth uit. “Ze kwamen om te drinken, maar ze vonden enkel zand. Ze hadden geen schijn van kans.”

Mass death of dozens of wild horses discovered in scorching, dry Central Australian waterhole https://t.co/edSo8PkIRB#InvasiveSpecies #FeralHorses pic.twitter.com/YnE6DfqqaI

— Outback.eco (@OutbackEco) January 23, 2019

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws