Maandag 16 September 2019 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Jasper Stuyven na bekendmaking WK-selectie: “Ik ben zwaar ontgoocheld”

Jasper Stuyven na bekendmaking WK-selectie: “Ik ben zwaar ontgoocheld”

Maandag maakte bondscoach Rik Verbrugghe bekend wie de WK-selectie zou vervolledigen. Een aantal renners moest hij teleurstellen. Zo ook Jasper Stuyven. Dat meldt Belga.

De niet-selectie valt Stuyven zwaar. Na een zwak voorjaar reed hij wel een aantal goeie uitslagen bijeen: hij won het eindklassement in de Ronde van Duitsland, werd vijfde in de Brussels Cycling Classic en in de GP Québec en reed een sterke Tour de France.

“Ik begrijp het niet goed”, vertelt hij. “Buiten Greg en Phil, onze kopmannen, welke andere renners van de selectie kunnen betere resultaten voorleggen dan ik? Ik denk dat mijn voorjaar zeker nog heeft meegespeeld in de beslissing van de coach en dat is jammer, want ik ging er toch vanuit dat rekening werd gehouden met de vorm en de resultaten in deze periode ook. Ik koers heel sterk, heb blijk gegeven van een goede conditie en wilde graag naar dat WK, maar blijkbaar is dat eindklassement winnen in Duitsland toch niet voldoende.”

“Ik had een plek verdiend”

“Er was niet zo veel communicatie met Rik”, zegt Stuyven. “Ik heb hem zelf eerst eens moeten bellen om te informeren en dan uiteindelijk hoorde ik dat ik niet bij de eerste vijf was en dan hoop je wel nog om bij die laatste drie opgenomen te worden, maar ik had er eigenlijk al geen al te best gevoel meer bij. Je hoopt, maar ja.”

“Ik had hier naar toegewerkt, ik wilde er graag bij zijn. Natuurlijk weet ik dat veel Belgen naar het WK konden gaan, zeker op dat parcours en dat niet iedereen mee kon, maar dat ik er niet bij ben, vind ik heel jammer. Ik had een plek verdiend in die selectie. Ik ben zwaar ontgoocheld.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jasper Stuyven  I  sport