Dinsdag 17 September 2019 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Telegraaf  I   door Redactie

Rob De Nijs is ernstig ziek en stopt met zingen

Rob De Nijs stopt met zingen. De populaire Nederlandse zanger lijdt aan Parkinson. Volgend jaar komt hij wel nog met nieuwe muziek en een afscheidstournee. De Nijs is 76 jaar oud.

Rob De Nijs is ernstig ziek en stopt met zingen

Het filmpje waarbij De Nijs onwel werd en van het podium viel, heeft zeker iets te maken met zijn afscheid. "Ik had het nieuws toen zelf net te verwerken gekregen. Maar ik neem de maker van die video niks kwalijk”, aldus Rob in De Telegraaf.

De Nijs stopt nog niet meteen. “Ik wil nog een nieuwe cd maken, mijn huidige tournee afmaken en volgend jaar een afscheidstournee maken langs alle provincies met een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon.” Of hij ook nog een concert in België geeft, is niet bekend.

“Aan alles komt een einde. Ik hou nog steeds van mijn vak, maar dit was het. Als ik dat nu voor het eerst hardop zeg, valt dat nauwelijks te geloven. Zingen, optreden, wás al die jaren mijn leven. Ik hoop de tijd en de kracht te hebben dat op een mooie manier te kunnen afsluiten.’’

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rob De Nijs  I  shownieuws