Etienne Vermeersch koos voor euthanasie: "Ze hebben samen nog een glas gedronken" Royalty
Royalty

Etienne Vermeersch koos voor euthanasie: "Ze hebben samen nog een glas gedronken"

Etienne Vermeersch koos voor euthanasie: "Ze hebben samen nog een glas gedronken"

"De levenskwaliteit van Etienne was sterk afgenomen en er was geen beterschap in zicht", vertelt zijn collega en vriend Johan Braeckman over de laatste momenten van filosoof Etienne Vermeersch. De man koos dan ook voor euthanasie.

"Hij heeft euthanasie gekregen, omringd door intimi. Ze hebben samen nog een glas gedronken, anekdotes opgehaald en gelachen", aldus Braeckman.

Vermeersch was één van de eersten die een lans brak voor euthanasie in de jaren 70. "Maar hij wou geen statement maken van zijn dood, of een voorbeeld stellen", benadrukt Braeckman. "Hij had even goed op een andere manier kunnen overlijden. Maar ik ben opgelucht dat het op deze manier kon gebeuren."

"Er hadden ook andere scenario’s kunnen zijn, waarbij hij in coma had kunnen belanden of dement was geworden, zodat euthanasie niet meer mogelijk zou zijn. Etienne stond altijd op zijn autonomie, en had ook graag dat anderen die autonomie opnamen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws