Dinsdag 17 September 2019 - 16:50   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Oplichtster steelt geld van slachtoffers explosie Wilrijk: "Ze viseert zwakke en oude mensen"

Op 3 september verwoestte een zware explosie drie huizen in de wijk Ridderveld in Wilrijk. De omliggende huizen raakten ook zwaar beschadigd. Een vrouw die zich voordoet als weldoenster, haalt al een week lang geld op voor de slachtoffers, maar steekt dat in haar eigen zak. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Oplichtster steelt geld van slachtoffers explosie Wilrijk:

"De vrouw komt bij mensen in en rond Wilrijk, onder andere Hoboken, aan de deur en vraagt geld voor de slachtoffers van de explosie aan het Riderveld", zegt de woordvoerster van 'Wilrijk Solidair'. "Ze claimt dat ze werkt voor een daklozenorganisatie, maar heeft daar geen bewijs van, ook een collectebus heeft ze niet bij. De vrouw zou ook al langer mensen oplichten voor verschillende goede doelen en viseert daarbij telkens zwakkere en oudere mensen. Dit is schandalig."

Er is nog geen officiële klacht neergelegd bij de politie, maar een aantal personen hebben de vrouw al wel opgemerkt. "Hen wordt aangeraden de politie te bellen van zodra ze de vrouw spotten in de hoop dat de inspecteurs haar op heterdaad kunnen betrappen", aldus Wilrijk Solidair.

3500 euro

Na de explosie startte Wilrijk Solidair onmiddelijk in actie. dat leverde ondertussen zo'n 3500 euro op. "Dat geld gaat naar zij die het zwaarst getroffen zijn, zodat ze toch een klein startkapitaal hebben voor meubels en kleren. Ze zullen ongetwijfeld nog geld krijgen van de verzekering, maar zoals iedereen weet, kan dat een tijdje duren. We willen hen daarom nu al bijstaan en ook laten voelen dat we met hen meeleven."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wilrijk  I  explosie  I  ridderveld