Woensdag 18 September 2019 - 17:00   I   door Redactie

Hans Vanaken na stevige rel bij Rode Duivels: "Het hoeft niet voor mij"

Hans Vanaken na stevige rel bij Rode Duivels:

Hans Vanaken (27) kwam tijdens de vorige interlandbreak niet van de bank bij de Rode Duivels. Net dat zorgde voor een stevige rel rond de nationale ploeg. Geen enkele analist begreep waarom Roberto Martinez bij afwezigheid van Eden Hazard de spelmaker van Club Brugge niet opstelde.

Nu reageert ook Vanaken zelf op het feit dat hij geen minuten kreeg tegen San Marino en/of Schotland. "Ik ben in Glasgow ontgoocheld op het vliegtuig gestapt. Het is mooi voor Yari (Verschaeren, nvdr.) en Benito (Raman, nvdr.) dat ze hebben mogen debuteren, maar ik had ook willen invallen. Da's toch normaal?", aldus Vanaken in Het Laatste Nieuws.

"Na Cercle zaten er ook tien ontgoocheld in de kleedkamer of thuis. Bij de Duivels is dat niet anders. Er waren er nog die zullen gehoopt hebben om te mogen spelen, nu Eden er eens niet bij was. Maar uiteindelijk is het aan de bondscoach om keuzes te maken. Ik kan daar niets aan veranderen. Behalve dan mijn stinkende best blijven doen bij Club."

(Lees verder onder de foto)

"Waarom de bondscoach me heeft gepasseerd? Geen idee."

Een uitleg kreeg Vanaken niet van Roberto Martinez. "Neen en dat hoefde ook niet", benadrukt Vanaken. "Of het nu bij Lommel, Lokeren, Club of de Rode Duivels is, ik heb geen uitleg nodig als ik niet mag spelen. Waarom de bondscoach me heeft gepasseerd? Geen idee."

"Hij weet intussen wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik het best tot mijn recht kom. Op training gaat het natuurlijk sneller dan bij Club - je speelt er met de wereldtop - , maar het is niet dat ik er niets goed doe. Ik vind het net leuk dat je snel moet handelen. En ik heb niet het gevoel dat ik daar door de mand val", besluit Vanaken.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport