Code geel: KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuwbuien Royalty
Royalty

Code geel: KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuwbuien

Code geel: KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuwbuien

Het wordt ook vannacht weer opletten voor lokale gladheid. Het KMI heeft opnieuw code geel afgekondigd voor het ganse land.

Vanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist en ijsplekken. Voornamelijk in Laag- en Midden-België.

Vrijdag verdwijnen de laatste opklaringen en krijgen we vanuit het westen een zwaarbewolkte lucht in de plaats. Een neerslagzone bereikt voor de middag de kust en trekt vervolgens landinwaarts. In Laag- en Midden-België valt er regen. Ten zuiden van Samber en Maas gaat het om een beetje sneeuw of smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen -1 graad in de Ardennen, +4 graden in het centrum en +8 graden vlak aan zee. De wind wordt matig en komt uit zuidelijke tot zuidwestelijke hoek.

Vrijdagavond en -nacht wordt het geleidelijk aan droog in het westen, met enkele opklaringen. In het centrum blijft het wat langer regenen, alvorens het ook daar droog wordt. In het oosten van het land reactiveert de neerslagzone wat en daar kan het mogelijk glad worden door aanvriezende regen. Op het eind van de nacht bevindt ons land zich geheel in de zachtere luchtmassa en kunnen er lokaal nog regenbuien vallen, vooral in Hoog-België en aan zee. De minima worden vrijdagavond bereikt en liggen tussen -1 en +7 graden. De wind is matig uit westzuidwest.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws