Advocaat (44) op straat geliquideerd voor de ogen van zijn vrouw en kind Royalty
Royalty

Advocaat (44) op straat geliquideerd voor de ogen van zijn vrouw en kind

Advocaat (44) op straat geliquideerd voor de ogen van zijn vrouw en kind

Een advocaat in een groot liquidatieproces, is woensdagochtend zelf doodgeschoten voor zijn woning in Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf. Hij vertegenwoordigde de kroongetuige in het proces 'Marengo'.

Derk Wiersum werd woensdagochtend van dichtbij neergeschoten voor zijn woning in Zuid-Amsterdam. Getuigen zeggen dat zijn vrouw naast hem stond. Ook één van zijn twee kinderen was op het moment thuis, zeggen Nederlandse media. Zij raakten niet gewond. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat.

Wiersum werd eerder al bedreigd. Als advocaat van Nabil B. werd hij afgeschermd tijdens zittingen en de politie surveilleerde vaker dan anders in de buurt waar hij woonde. Ook de broer van Nabil B. werd in 2018 vermoord een week nadat justitie bekend had gemaakt dat Nabil kroongetuige zou zijn in een onderzoek naar de bende van Ridouan Taghi, de meest gezochte man van Nederland.

Onderwereld

Taghi en zijn bende 'Marengo' worden verantwoordlijk gehouden voor een reeks moorden in de onderwereld. De Nederlandse politiek reageert verbolgen. Regeringspartij CDA spreekt van "een regelrechte aanslag op onze rechtsstaat".

"Dit is erger dan erg", aldus CDA-Kamerlid Chris van Dam. "Een nieuw hoofdstuk in de brutaliteit van de drugsmaffia."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws