Ouders van baby Pia: "Wat De Block zegt, is bullshit" Royalty
Royalty

Ouders van baby Pia: "Wat De Block zegt, is bullshit"

Ouders van baby Pia: "Wat De Block zegt, is bullshit"

De sms-teller staat al ver boven de 950.000: mensen doneren massaal voor de doodzieke Pia. Het ziet ernaar uit dat het meisje van negen maanden zo het levensreddende prikje tegen haar zeldzame spierziekte gaat kunnen krijgen.

Het geneesmiddel Zolgensma is op dit moment alleen goedgekeurd in de Verenigde Staten. Het Europese geneesmiddelenagentschap beraadt zich nog over de goedkeuring. "Novartis zelf zegt dat ze met ons meeleven", zegt mama Ellen. Maggie De Block zei gisteren nog dat zij niets kon doen. Dat kon op maar weinig sympathie rekenen.

"Minister Maggie De Block zegt dat zij niets kan doen omdat het middel nog niet is goedgekeurd. Maar sorry, dat is bullshit. In Frankrijk is het middel al verkrijgbaar via een speciale procedure die België ook kan gebruiken. Er is in ons land ook een solidariteitsfonds dat ons zou kunnen helpen het middel te betalen, maar ook daar ging De Block niet op in. Er is een procedure om het middel via compassionate use gratis te krijgen, maar Novartis zei ons dat ze dat niet gaan doen in Europa", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws