Woensdag 18 September 2019 - 16:50   I   Foto: Photonews  I   Bron: VTM Nieuws, HLN  I   door Redactie

Dit zijn de volgende stappen voor zieke Pia nu het geld binnen is

Dit zijn de volgende stappen voor zieke Pia nu het geld binnen is

De 1,9 miljoen euro die het zieke kindje Pia nodig heeft voor het medicijn Zolgensma, is binnen. Wat zijn nu de volgende stappen?

Eerst moeten de ouders van Pia nog minstens veertig dagen wachten vooraleer het geld op hun rekening staat. De operatoren kunnen het geld namelijk pas doorstorten wanneer iedereen die een berichtje gestuurd heeft zijn telefoonrekening heeft betaald. Daarna wordt het geld via CM telecom -dat de techniek levert om een sms te kunnen versturen en mobiele betaaldiensten te verwerken-  overgemaakt aan de ouders.

"Eerst moeten we honderd procent zeker zijn dat het geld volledig is ingezameld", zegt mama Ellen aan VTM Nieuws. "Daarom nog even een warme oproep aan de operatoren, om aan CM Telecom te laten weten dat ze effectief hun kosten laten vallen."

Screening

Ellen en Tim hebben vanochtend al contact gehad met de behandelende arts van Pia. "Die heeft intussen samengezeten met de verantwoordelijke van Novartis en AveXis (een biotechnisch dochter-bedrijf van Novartis). Heel de procedure wordt meteen opgestart."

"Er zal eerst een screening gebeuren om te kijken of Pia volledig klaar is voor haar spuitje. Hopelijk kan het daarna zo snel mogelijk toegediend worden", zegt Ellen. "Ik wist wel dat er heel veel Vlamingen zijn die een goed hart hebben, maar er zijn er blijkbaar nog veel meer dan we hadden gedacht", aldus vader Tim Boenkhe over de sms-actie.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pia  I  sms  I  actie  I  zolgensma  I  novartis