Mijnwerkers naderen tot bij kleine Julen (2) Buitenland
Buitenland

Mijnwerkers naderen tot bij kleine Julen (2)

Mijnwerkers naderen tot bij kleine Julen (2)

Spaanse mijnwerkers hebben in de eerste twaalf uur onder de grond al 1,5 meter kunnen uitgraven van de tunnel die hen tot de kleine Julen moet brengen. Ze komen echter zoveel rotsen tegen dat er twee kleine explosies nodig waren.

Zoals verwacht bemoeilijken rotsen het graven van de vier meter lange tunnel die de mijnwekers tot bij de put van de 2-jarige Julen moeten brengen. De peuter viel daar twaalf dagen geleden in.

De autoriteiten hadden al rekening gehouden met de rotsen. Daarom waren ook specialisten van de Guardia Civil met kleine explosieven aanwezig op de heuvel Cerro de la Corona. Ze moesten tot twee keer toe 75 meter afdalen in de schacht om met kleine explosieven gaten te slaan in het gesteente.

De mijnwerkers konden gisteren, na lang wachten, rond zes uur eindelijk de diepte in. Ze vorderingen die ze al maakten, kunnen erop wijzen dat ze aan het einde van de dag of komende nacht de put van Julen zullen kunnen bereiken. De vraag is dan of ze het jongetje daadwerkelijk in de diepte zullen aantreffen en of hij nog leeft. De hoop daarop is bijzonder klein geworden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws