Donderdag 19 September 2019 - 09:50   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sudinfo  I   door Redactie

Zwaar geval van mishandeling in Henegouwen: Zieke Julien (63) vreselijk vernederd en verwaarloosd door schoondochter (30)

Zwaar geval van mishandeling in Henegouwen: Zieke Julien (63) vreselijk vernederd en verwaarloosd door schoondochter (30)

In Dampremy, in de provincie Henegouwen, is de 63-jarige Julien B. het slachtoffer geworden van zware mishandeling door zijn schoondochter (30) en haar broer (23). Dat meldt Sudinfo. Zijn familie nam hem in huis en werd verondersteld voor de man te zorgen, maar dat draaide dus jammer genoeg heel anders uit.

Julien (63) was ingetrokken bij zijn zoon en schoondochter met het idee hulp te krijgen na verschillende thromboses. Het parket bevestigde dat de man werd geslagen door zijn schoondochter en haar broer. Hij liep daarbij verschillende verwondingen op. 

De incontinente man verklaarde ook dat hij in juli en augustus enkel tussen 22.00 uur 's avonds en 6.00 uur 's ochtends binnen mocht. Voor de rest stond de man in de hitte buiten, zonder bescherming. Zijn behoefte deed de man noodgedwongen in een nabijgelegen veld. Het wordt ook niet uitgesloten dat de man gedwongen werd zijn eigen uitwerpselen op te eten.

Bijkomende arrestaties

Op 22 augustus verwittigde een buurvrouw de politie nadat zij Julien buiten had zien staan. De man werd meteen naar het hospitaal gebracht. Daar wordt hij nog steeds verzorgd. De onderzoeksrechter besliste de schoondochter en haar broer aan te houden op beschuldidiging van het toebrengen van opzettelijke verwondingen en onmenselijke en vernederende behandeling. 

Het duo bekent dat ze Julien geslagen hebben, maar ontkennen alle andere betichtingen. Het parket is een onderzoek gestart en bijkomende arrestaties in de familie zijn mogelijk.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Henegouwen