Donderdag 19 September 2019 - 10:41   I   Foto: Photonews  I   Bron: Belga  I   door Redactie

Siegfried Bracke haalt hard uit naar Belgische politiek: "Alle partijen doen aan politieke zelfdestructie"

Voormalig Kamervoorzitter Siegfried Bracke laat zich in een opiniestuk op Doorbraak.be niet al te positief uit over de Belgische politieke partijen. "De politieke ontreddering en radeloosheid zijn totaal. Uitzonderingen zijn Vlaams Belang en PvdA."

Siegfried Bracke haalt hard uit naar Belgische politiek:

De andere politieke partijen, zelfs de N-VA, doen aan "politieke zelfdestructie" door zich constant bezig te houden met "tactiekjes, strategietjes, spelletjes,...", klinkt het. Het is volgens hem geen toeval dat verschillende partijen zijn afgestraft bij de laatste verkiezingen op 26 mei en sindsdien niet meer weten van welk hout pijlen te maken.

"Bij de N-VA hopen sommigen dat ze weldra vanuit de Vlaamse regering de federale regering vijf jaar lang gaan bestoken om daar dan in 2024 massieve electorale vruchten van te oogsten. Dat werkt nooit, wanr het is uitgerekend dat wat de mensen zo beu zijn. Daar krijgen ze stilaan de wubbe van", is Bracke scherp voor zijn eigen partij.

"Van het ene incidentje naar het andere"

De voormalige Kamervoorzitter spaart ook de media niet. "De media doen en masse gewoon mee met de politiek", schrijft hij. "Ze hollen van het ene incident(je) naar het andere. Het laatste over de zitjes van het parlement -ik stel voor ze volgens alfabet te plaatsen. Zo leer je nog eens iemand kennen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Siegfried Bracke  I  N-VA