Donderdag 19 September 2019 - 11:45   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Lien Van de Kelder over haar verre verhuis naar Thailand: "Dit mis ik het meest in België"

Lien Van de Kelder over haar verre verhuis naar Thailand:

Het gezin van Lien Van de Kelder (36) en haar man Hans Herbots (49) zijn zich nog volop aan het settelen in Thailand. Herbots regisseert in Bankok een nieuwe serie voor Netflix en de BBC, "The Serpent". In een gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt Van de Kelder over de aanpassingen die ze moesten maken.

Lien was al eerder in Thailand geweest, zegt ze. In 2007 met haar beste vriendin en toenmalige 'Thuis'-collega Viv Van Dingenen, en in 2015 met de kinderen. "Bankok is sindsdien nog drukker geworden", vertelt de actrice. Echt ongelooflijk. De Antwerpse ring is er niks tegen. Nochtans stressen de mensen hier niet, ook al staan ze constant in de file."

"Terwijl Hans op de set staat, werk ik hier verder voor mijn kantoor rond auteurs- en merkenrechten in Mechelen. Dat gaat vrij vlot. Alleen het tijdsverschil is soms lastig, aangezien de kantoren in België pas rodn 9 uur opengaan en dan is het hier al 12 uur", aldus Lien.

Auditie

"Misschien ga ik hier ook nog acteren", geeft ze toe. "Enkele weken geleden heb ik in Londen auditie gedaan voor 'The Serpent', maar uiteindelijk hebben ze iemand anders voor de rol gekozen. Het zou fijn zijn mocht het alsnog lukken om een rol te bemachtigen. Ach we zien wel. Ik ziet nu in het bestand van Netflix en BBC, wat altijd goed is", lacht ze.

"Los van de ergerlijke files gaat het hier goed met ons. Al was het natuurlijk wel een grote aanpassing. Vooral voor de kindjes. Die zijn nog erg jong en gaan hier de ene dag in het Engels naar school en de andere dag in het Frans", zegt Van de Kelder.

"Dankbaar"

"Ik haal hen trouwens op met een tuktuk, iets wat ze zalig vinden", vertelt Lien. "Het eten vinden ze ook een heerlijke ontdekking. Ze missen natuurlijk wel hun vriendjes in België, maar 's avonds zijn ze altijd enthousiast."

"Vier maanden wonen en werken in Bankok blijft een groot avontuur. Het was niet evident om ons leven in België tijdelijk on hold te zetten en alles te regelen. Maar dit was een unieke kans, waar we heel dankbaar voor zijn. In november kom ik even terug om met Jan De Smet een aantal concerten van 'Salut la Copine' te zingen en te repeteren voor onze nieuwe tournee 'Smartschade' met Mauro. Ik kijkernaar uit om in die periode mijn vrienden en familie terug te zien. Uiteindelijk mis je dat toch het meest", besluit ze.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  shownieuws  I  Lien Van de Kelder  I  Hans Herbots  I  Thailand