Donderdag 19 September 2019 - 11:37   I   Foto: Facebook  I   Bron: De Standaard  I   door Redactie

Groentje Connor Rousseau (26) stelt zich kandidaat als voorzitter SP.A: "Kijk waar de SP.A-voorzitters mét ervaring ons hebben gebracht"

Groentje Connor Rousseau (26) stelt zich kandidaat als voorzitter SP.A:

Connor Rousseau (26) stelt zich officieel kandidaat als nieuwe voorzitter van de SP.A. Dat schrijft De Standaard.

Nog niet zo heel lang geleden werd de 26-jarige Rousseau pas voor het eerst verkozen, nu stelt hij zich kandidaat als nieuwe voorzitter van SP.A. Hoe snel het soms allemaal kan gaan. Hij zou de jongste partijvoorzitter uit de Belgische geschiedenis kunnen worden.

Rousseau werkte tijdens zijn rechtenstudies voor uittredend SP.A-voorzitter John Crombez. Hij trok de Oost-Vlaamse lijst bij de verkiezingen en werd hij voor het eerst verkozen, en nu is hij fractieleider in het Vlaams Parlement. "Ervaring? Ik heb dat verwijt al zo dikwijls gehoord", vertelt hij in De Standaard. "We hebben voorzitters met ervaring gehad, zelfs professoren die boeken schreven. Kijk waar dat ons heeft gebracht", klinkt het streng. 

"Elektroshock"

"De partij is niet in orde", aldus Rousseau. "We krijgen geen lijn in onze uitspraken. Het moet anders. Om kiezers te lokken heeft de partij een elektroshock nodig." Hij heeft naar eigen zeggen een "gedeeld leiderschap" in gedachten, met onder meer Mo Ridouani, Jinnih Beels, Meryame Kitir, Melissa Depraetere, Joris Vandenbroucke en "met alle leden en sympathisanten".

De onbekende Gentenaar Hannes De Reu is tot dusver zijn enige tegenkandidaat. Rousseau zegt niet te geloven dat John Crombez zich opnieuw kandidaat stelt.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Connor Rousseau  I  SP.A  I  voorziter