Donderdag 19 September 2019 - 13:46   I   Foto: Photonews  I   Bron: Belga  I   door Redactie

Aantal leefloners stijgt vooral in West-Vlaanderen

Aantal leefloners stijgt vooral in West-Vlaanderen

Uit cijfers van Statistiek Vlaanderen blijkt dat het aantal leefloners in Vlaanderen gestegen is. Zo'n 41.000 Vlamingen ontvangen een leefloon. Dat meldt Belga.

Een lichte stijging dus, vergeleken met vorig jaar, toen er 37.744 Vlamingen een leefloon mochten ontvangen. Bijna 3.300 anderen krijgen een equivalent, zoals een minimuminkomen voor wie niet in aanmerking komt voor een leefloon, maar zich wel in een noodsituatie bevindt. Het gaat vooral om asielzoekers en mensen die niet zijn ingeschreven in het bevolkingsregister. 

Er is een stijging te merken bij jongeren, ook al blijft de groep van 25- tot 44-jarigen de grootste, en in West-Vlaanderen zijn een aantal gemeenten oververtegenwoordigd. In Menen en Oostende ligt het aantal leefloners het hoogst, met ongeveer 6 procent van de bevolking. Daarna volgen Poperinge, Ieper en Blankenberge.

Wallonië en Brussel

In Vlaanderen ligt het aandeel van de bevolking met een sociale bijstandsuitkering wel lager dan in de rest van het land. In het Vlaams gewest gaat het om 3 procent van de bevolking, in Wallonië en Brussel om 5 en 7 procent.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaanderen  I  Wallonië  I  Brussel  I  leefloon