Donderdag 19 September 2019 - 15:17   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

François (70) uit Asse krijgt vijf jaar cel met uitstel voor de moord op zijn vrouw Marie-Jeanne (66): "Het gaat om een eenmalig misdrijf"

François (70) uit Asse krijgt vijf jaar cel met uitstel voor de moord op zijn vrouw Marie-Jeanne (66):

François Bulté (70) is donderdag door het hof van assisen in Brussel veroordeeld tot vijf jaar cel met uitstel voor de doodslag op zijn echtgenote Marie-Jeanne (66). Dat schrijft Het Nieuwsblad. De feiten dateren van het najaar van 2017.

François Bulté (70) bracht in 2017 zijn echtgenote Marie-Jeanne om het leven door verstikking. Hij werd woensdag schuldig bevonden voor deze feiten. Naast de ernst van de feiten en de persoonlijkheid van de dader hielden twaalf juryleden en drie rechters van het hof ook rekening met vijf verzachtende omstandigheden. 

Moraliteitsgetuigen en naaste familieleden die zich burgerlijke partij hadden gesteld, schetsten zo bijvoorbeeld een positief beeld van Bulté. Conclusie luidde dat het gaat om een "ernstig maar eenmalig" voorval, ingegeven door de uitzichtloze financiële toestand van het echtpaar. Bulté moet wel aan vijf probatievoorwaarden voldoen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Asse  I  Brussel  I  Bulté