Donderdag 19 September 2019 - 16:45   I   Foto: Photonews  I   Bron: La Dépêche  I   door Redactie

Briefschrijfster Maéva (21) adoreert Salah Abdeslam: "Geduld leidt altijd tot de overwinning, Salah"

Briefschrijfster Maéva (21) adoreert Salah Abdeslam:

Salah Abdeslam wisselt volgens een intern rapport brieven uit met vier verschillende vrouwen. Één daarvan is de 21-jarige Maéva uit Moissac. Zo meldt La Dépêche du Midi. De Franse regionale krant kon twee brieven inkijken.

Le Parisien bracht eerder het nieuws naar buiten dat Salah Abdeslam brieven van minstens vier vrouwen ontvangt in de gevangenis van Fleury-Mérogis, nabij Parijs. Één van deze correspondenten zou de 21-jarige Maéva zijn. Volgens La Dépêche schrijft ze "over het dagelijkse leven, over haar werk, over haar angsten en vooral over haar passie voor de islam, haar godsdienst".

"Vannacht liet Allah mij over jou dromen", begint ze een van haar brieven. "Ik zou je niet kunnen zeggen wat voor droom, want ik herinner me maar onduidelijke details. Maar toen ik wakker werd, konden mijn ogen de tranen maar moeilijk bedwingen. Alsof ik niet goed was van wat er in mijn slaap was gebeurd. Ik weet niet waarom onze heer mijn jouw beeld liet zien in mijn slap, dat weet alleen hij. Maar het gaf mij wel weer zin om je te schrijven."

Doel

"De islam heeft mij gered", schrijft Maéva. "Ik was ziek, fysiek en geestelijk. Ik had anorexia gedurende lange periodes in mijn leven. Ik maakte mijn lichaam en mijn hart kapot met deze ziekte."

La Dépêche ziet in de brieven "de adoratie, zelfs de fascinatie" voor Abdeslam. Twee jaar geleden wenste ze hem voor zijn 28e verjaardag "enorm veel geluk en goede dingen". Ze schreef hem dat hij geduld moest opbrengen om de moeilijke periode door te komen. "Geduld leidt altijd tot de overwinning", aldus Maéva. "Geef nooit het gebed op, Salah", gaf ze hem als raad.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Salah Abdeslam  I  Maéva  I  islam