Donderdag 19 September 2019 - 17:45   I   Foto: Photonews  I   Bron: Belga  I   door Redactie

Er komt maandag géén Septemberverklaring: "Het mag geen schijnoefening worden"

Er komt maandag géén Septemberverklaring:

Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) was duidelijk bij Villa Politica op Één: "Een state of the union kan je enkel doen als je een regering hebt", klonk het. "Vraagt u aan mijn collega van het Vlaams Parlement of er volgende week maandag een Septemberverklaring zal zijn van de nieuwe regering: neen", aldus Dewael.

"Volgende maandag hebt u geen Septemberverklaring van de nieuwe Vlaamse regering, daar ben ik quasi zeker van", zei Dewael. "Maar als het van mijn afhangt: liefst zo snel mogelijk. En ik maak dezelfde redenering ook voor het federale niveau. Het is niet goed dat die onderhandelingen nog altijd niet van start zijn gegaan."

N-VA en PS moeten de kern zijn van die nieuwe regering, vindt Dewael. "Er moet een ernstige en volgehouden poging ondernomen worden om N-VA en PS en een aantal andere partijen te laten onderhandelen, en niet zomaar een schijnoefening. Ik denk dat de geesten nu toch wat gerijpt zijn. Ik hoop dat, eens de Vlaamse regering van start gaat, dat je ook volop volwaardige onderhandelingen krijgt op het federale niveau", klinkt het. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Patrick Dewael  I  PS  I  N-VA  I  onderhandelingen  I  regering