Er komt maandag géén Septemberverklaring: "Het mag geen schijnoefening worden" Politiek
Politiek

Er komt maandag géén Septemberverklaring: "Het mag geen schijnoefening worden"

Er komt maandag géén Septemberverklaring: "Het mag geen schijnoefening worden"

Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) was duidelijk bij Villa Politica op Één: "Een state of the union kan je enkel doen als je een regering hebt", klonk het. "Vraagt u aan mijn collega van het Vlaams Parlement of er volgende week maandag een Septemberverklaring zal zijn van de nieuwe regering: neen", aldus Dewael.

"Volgende maandag hebt u geen Septemberverklaring van de nieuwe Vlaamse regering, daar ben ik quasi zeker van", zei Dewael. "Maar als het van mijn afhangt: liefst zo snel mogelijk. En ik maak dezelfde redenering ook voor het federale niveau. Het is niet goed dat die onderhandelingen nog altijd niet van start zijn gegaan."

N-VA en PS moeten de kern zijn van die nieuwe regering, vindt Dewael. "Er moet een ernstige en volgehouden poging ondernomen worden om N-VA en PS en een aantal andere partijen te laten onderhandelen, en niet zomaar een schijnoefening. Ik denk dat de geesten nu toch wat gerijpt zijn. Ik hoop dat, eens de Vlaamse regering van start gaat, dat je ook volop volwaardige onderhandelingen krijgt op het federale niveau", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws