AA Gent verslaat Saint-Etienne, ondanks megablunder Kaminski Sport
Sport

AA Gent verslaat Saint-Etienne, ondanks megablunder Kaminski

AA Gent is aan de Europa League begonnen met een overwinning. De Buffalo's versloegen Saint-Etienne met 3-2. De slotfase werd nog spannend, omdat Thomas Kaminski wel een zeer knullige owngoal scoorde.

Al in de tweede minuut was het raak. Jonathan David kopte het leer binnen na eerst een prima actie van Yaremchuk. Met een heerlijke knal stelde Khazri kort voor de rust gelijk. Toch ging Gent met een voorsprong de rust in. Na een heerlijke actie van de thuisploeg scoorde David zijn tweede van de avond.

Toen Loïc Perrin het leer in eigen doel werkte leek de wedstrijd zo goed als gespeeld, maar dat was buiten Kaminski gerekend. Hij controleerde de bal helemaal verkeerd bij een terugspeelbal en liet het leer in doel hobbelen. Gent was van slag waardoor het in de slotfase toch nog spannend werd. Saint-Etienne drukte en Beric trof nog de paal. Uiteindelijk bleef het wel 3-2.