Vrijdag 20 September 2019 - 14:20   I   Foto: Pixabay  I   Bron: VRT Nieuws   I   door Redactie

Vijftien minderjarige vluchtelingen bellen zelf noodnummer vanuit rijdende vrachtwagen op A19: "We krijgen geen zuurstof meer"

Vijftien minderjarige vluchtelingen bellen zelf noodnummer vanuit rijdende vrachtwagen op A19:

Vanmorgen zijn bij transportbedrijf Sitra in Ieper vijftien vluchtelingen uit een vrachtwagen gehaald. Ze zaten verstopt in een lading suiker. Dat staat te lezen op VRT Nieuws.

"Ze hebben zelf het noodnummer gebeld omdat ze bang waren dat ze geen zuurstof meer gingen krijgen. De vrachtwagen was toen nog aan het rijden op de autosnelweg A19 ter hoogte van Zonnebeke", zegt Glen Verdru van de Ieperse politie.

Jelle Verplanken van transportbedrijf Sitra: "Die mensen waren in nood, ze zijn in de vrachtwagen lawaai beginnen maken. Nu de Brexit voor de deur staat, worden die mensen voortdurend opgejaagd door mensensmokkelaars om nog snel de oversteek te maken, met alle risico's vandien. Het is duidelijk dat dit het werk is van een georganiseerde bende. Dat gebeurt alsmaar meer."

Minderjarig

Alle vluchtelingen kwamen uit Afghanistan en ze zijn allen naar het politiekantoor gebracht. Één jongen is zeker minderjarig: hij is 12 jaar. De tien anderen beweren ook minderjarig te zijn. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  vluchtelingen  I  transport  I  Sitra  I  minderjarig