Handlanger van Marc Dutroux Michel Lelièvre komt vrij en krijgt meteen werkloosheidsuitkering Royalty
Royalty

Handlanger van Marc Dutroux Michel Lelièvre komt vrij en krijgt meteen werkloosheidsuitkering

Handlanger van Marc Dutroux Michel Lelièvre komt vrij en krijgt meteen werkloosheidsuitkering

25 jaar cel. Dat is de straf die Michel Lelièvre, de handlanger van Marc Dutroux, opgelegd kreeg in 2004. Aangezien hij reeds sinds 1996 opgesloten zit, heeft hij nog twee jaar te gaan.

In 2004 werd Lelièvre schuldig bevonden aan de ontvoeringen van Sabine Dardenne, Laetitia Delhez en An Marchal, en de opsluiting en foltering van Sabine, Laetitia, An en Eefje Lambrecks. Hij kreeg toen 25 jaar cel. Sinds 1996 zat hij in voorhechtenis. Lelièvre heeft nu gevraagd om vrij te komen met een enkelband.

Zijn advocaat zegt dat hij reeds een adres heeft waar hij kan verblijven, een vereiste om vervroegd vrij te komen. Lelièvre krijgt ook meteen een werkloosheidsuitkering, weet Het Nieuwsblad. "Hij moet geen wachttijd doorlopen. Volgens een mail van de RVA blijkt dat wanneer iemand al eens werkloos geweest is en dat na verloop van tijd opnieuw wordt, hij of zij geen wachttijd moet doorlopen. Dat geldt ook voor wie uit detentie komt", klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws