Ook Anuna De Wever present op klimaatmars: "Het is een ramp hier in België, ik begin bijna te panikeren" Royalty
Royalty

Ook Anuna De Wever present op klimaatmars: "Het is een ramp hier in België, ik begin bijna te panikeren"

Ook Anuna De Wever present op klimaatmars: "Het is een ramp hier in België, ik begin bijna te panikeren"

Vandaag werd de grootste klimaatactie ooit op poten gezet. Honderdduizenden kwamen op straat om hun stem te laten horen. Uiteraard was Anuna De Wever ook van de partij. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

"Ik heb er zin in", laat De Wever optekenen. "We waren de hele zomer weg uit het straatbeeld en dan was er het grote drama met Pukkelpop en Kyra Gantois. Dat is jammer want dit moest onze grote comeback zijn. Ik ben heel blij om hier vandaag te staan met al deze mensen die er in geloven."

Anuna De Wever vertrekt volgende week voor drie maanden naar Latijns-Amerika, maar de acties hier in België gaan maandelijks door. "Er is bijna nog niets gebeurd in België. In al de Europese klimaatrapporten die binnen kwamen zag je dat België over de hele lijn gebuisd is", zegt De Wever. "Het is een ramp. Ik had vooral gedacht dat ze ambitie getoond zouden hebben (...), maar de sense of urgency is er nog niet bij de politici. Daarom begin ik bijna te panikeren."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws