-->

Peter Van de Veire verklapt wat hem gelukkig maakt: "Je ziet dat de mensen dat niet begrijpen"

Peter Van de Veire verklapt wat hem gelukkig maakt:
Vrijdag 20 September 2019 - 19:19   I   Foto: Photonews   I  Bron: Primo  I  

Peter Van de Veire (47) is terug van weggeweest. De MNM-dj werd in mei vader van zoontje Lex, maar nu is de presentator van de 'Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' weer aan de slag. In Primo vertelt hij over zijn kinderen, zijn werk en zijn geluk.

"Hoe langer je weg bent, hoe moeilijker het is om weer je draai te vinden. Vooral het vroege opstaan is lastig. Ik was op maandag begonnen en voelde me dinsdag alweer moe", grapt hij. "'Juist, zo voelt dat!' dacht ik bij mezelf. Uiteindelijk slaap ik eigenlijk wel genoeg, hoor. Ik ga rond acht uur, half negen slapen en ik kruip om 3.13 uur 's nachts uit mijn bed. Dus dat is een uur of zeven nachtrust. Maar door het belachelijk vroege uur, middenin de nacht, ben je eigenlijk nooit uitgeslapen"

Op de vraag of het opperste geluk bestaat, moet Van de Veire het antwoord schuldig blijven. "Ik weet het niet. Ik vertoef in een soort van constante: ik ben eigenlijk heel content zoals het tegenwoordig allemaal gaat. Thuiskomen in een huis dat gevuld is, of mijn zoon die in mijn armen ligt en naar mij kijkt. Dat is geluk."

Geluk als negatief gegeven

"Toch kan zagen af en toe ook weleens deugd doen, toch?", klinkt het bij de radiomaker. Door je frustratie te uiten kan je ook een soort geluk ervaren. Geluk kan soms een negatief gegeven zijn en dat kan tot in het extreme gaan. Door iemand pijn te doen, door iets kapot te maken, worden mensen soms gelukkig. Dat is een heel pervers idee,maar het gebeurt zeker."

Hij bekent ook dat geld inderdaad gelukkig maakt, en dat wie het tegendeel beweert, liegt. "Wie zegt dat geld niet gelukkig maakt, die liegt. Dat ik goed mijn boterham verdien, dat stemt me tevreden. Ja, geld maakt gelukkig. Ik eet graag een pak frieten, maar ik vind het ook heel fijn om in een sterrenrestaurant te gaan eten. Het feit dat ik mijn dochters heb kunnen laten studeren en op kot laten gaan, stemt me ook tevreden. Het moet verschrikkelijk zijn als je je elke dag zorgen moet maken over je financiën", luidt het.

Heel vreemd

Zijn dochters hebben nooit anders geweten dat hun vader bekend is. "Ze hebben dat altijd goed kunnen plaatsen. En als ze me aanspreken, duurt het meestal niet lang. Ik heb ooit al wel eens een foto geweigerd. In een ziekenhuis, ofzo. Dan zeg ik: 'Neen, sorry, vandaag komt niet goed uit. Ik denk wel dat je dat begrijpt.' Maar dan zie je dat de mensen dat niet begrijpen. Heel vreemd, eignelijk", glimlacht Van de Veire.