Vrijdag 20 September 2019 - 20:11   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Standaard, Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Bezorgde ouders van Pia zitten met de handen in het haar: "We proberen Novartis te contacteren, maar krijgen geen gehoor"

Novartis, het farmaceutisch bedrijf dat het miljoenenmedicijn Zolgensma produceert, beantwoordt de telefoontjes van de ouders van baby Pia niet. Dat meldt De Standaard.

Bezorgde ouders van Pia zitten met de handen in het haar:

Ellen De Meyer en haar man Tim zamelden met hun sms-actie 1,9 miljoen euro in om hun doodzieke dochtertje te redden. "Pia krijgt haar spuitje. De procedure om Zolgensma toe te dienen, is opgestart", klonk het veelbelovend. Desondanks willen de ouders samenzitten met de farmareus.

"De kans is klein dat het bedrijf zal zwichten onder de druk en het medicijn plots gratis ter bschikking zal stellen, dat weten we. Toch willen we graag in gesprek gaan om te zien wat er mogelijk is, niet enkel voor ons, maar ook voor de andere Pia's", aldus De Meyer.

Geen gehoor

"Novartis mag niet zelf de patiënt contacteren, daarom hebben we dat dan maar zelf gedaan vandaag. We hebben herhaaldelijk proberen bellen naar Novartis, maar we kregen geen gehoor", vervolgt Ellen.

"We blijven contact opnemen en proberen verder. Desnoods stuur ik een brief of mail naar de directeur zelf, we geven niet op", klinkt het strijdvaardig.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  baby  I  Pia  I  Ellen De Meyer  I  Zolgensma  I  Novartis