Zaterdag 21 September 2019 - 14:00   I   Foto: Instagram  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Kim Kardashian lijdt aan ernstige ziekte: "De hele tijd pijn, verschrikkelijk"

Kim Kardashian heeft openhartig gesproken over haar auto-immuunziekte psoriasis. Dat heeft grote gevolgen voor de realityster. Kardashian lijdt ook aan artritis psoriatica, een combinatie van ontstekingsreuma en de huidziekte.

Kim Kardashian lijdt aan ernstige ziekte:

De afgelopen acht jaar verschijnen er af en toe vlekken op haar lichaam. “Begin dit jaar werd het heel ernstig. Het bedekte mijn hele gezicht en het grootste gedeelte van mijn lichaam”, zo vertelt Kardashian.

Op een nacht werd ze wakker en kon ze amper haar telefoon en tandenborstel vasthouden. "Twee dagen gingen voorbij en ik weet nog dat ik naar Vegas moest vliegen voor de Jimmy Kimmel Show. Ik voelde mij de hele tijd zo ongemakkelijk omdat mijn handen zo zeer deden. Ik voelde me verschrikkelijk.”

Artritis psoriatica

Na de show kwam ze erechter dat ze artritis psoriatica had. “Ik kon die dag mijn beha niet eens aantrekken. Iemand moest mij aankleden omdat de pijn ondraaglijk was. Als je psoriasis hebt, mag je het niet je leven laten ruïneren. Je moet doen wat nodig is om je goed te voelen, maar het mag de boel niet overnemen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kim Kardashian  I  shownieuws