Politie van Lier pakt jongen (13) op die naar Brussel wilde voor klimaatbetoging Royalty
Royalty

Politie van Lier pakt jongen (13) op die naar Brussel wilde voor klimaatbetoging

Politie van Lier pakt jongen (13) op die naar Brussel wilde voor klimaatbetoging

De politie van Lier heeft gisterenmiddag een jongen van 13 aan het station opgepakt omdat hij per trein naar de klimaatbetoging in Brussel wilde. Volgens de politie gebeurde dat op vraag van de school, maar daar ontkent men dat.

"Het klopt dat wij een 13-jarige jongen hebben opgepakt aan het station", zegt Magalie Derboven van de Lierse politie in "Start je dag" op Radio 2 Antwerpen. "Hij hing gewoon op straat rond. Onze agenten hebben hem aangesproken en contact opgenomen met zijn school. In samenspraak met hen is beslist dat we de jongen terug naar de schoolbanken zouden brengen."

De directie van Sint-Ursula brengt evenwel een heel ander verhaal. "Ik wil met klem tegenspreken dat wij contact gehad hebben met de politie", zegt directeur Veerle Bernaerts. "De politie moet doen wat ze moet doen. Maar het is vreemd dat er uitgerekend op de dag van de klimaatactie, uitgerekend aan het station spijbelcontroles zijn."

"Die jongen woont aan de andere kant van de stad en moet het centrum door om aan de school of het station te geraken. Hij had een pamflet voor de betoging in de hand en hing dus niet zomaar wat rond", benadrukt Bernaerts.

De jongen zelf is volgens zijn vader en de directie zwaar onder de indruk van de politie-actie. De school dringt aan op een snel overleg met de politie.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws