Zondag 22 September 2019 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Bo Van Spilbeeck heeft zeer bijzonder nieuws te melden

Bo Van Spilbeeck heeft zeer bijzonder nieuws te melden

Bo Van Spilbeeck heeft haar eerste halve marathon als vrouw gelopen. Afgelopen weekend vond in Disneyland Parijs een grootschalig loopevenement plaats. Onder de 27.000 deelnemers was dus ook Bo Van Spilbeeck.

Voor het eerst sinds haar transitie begin 2018 deed Van Spilbeeck mee aan een loopwedstrijd. Een bijzonder moment dus voor de VTM-journaliste. "Anderhalf jaar heb ik niet meer gelopen, dus ik wist niet of het mij zou lukken om 21,1 km uit te lopen”, vertelt Bo aan Het Laatste Nieuws. “Het was dan ook bijzonder zwaar, maar ik ben zo blij dat ik de finish heb gehaald. En het was gelukkig ook geen race voor de tijd.”

Aan de eindstreep kreeg Bo een medaille van Mickey en Minnie Mouse. “Een extra motivatie om keihard mijn best te doen”, aldus Van Spilbeeck. “Het was voor mij heel bijzonder om door de parken van Disneyland Paris te lopen en aangemoedigd te worden door Disney-figuren die langs het parcours staan. Die sfeer is onvergetelijk. Zeker als je weet dat vele deelnemers verkleed waren. Eén groot gevoel van verbondenheid overheerst.”

TAGS  I  Bo Van Spilbeeck  I  shownieuws