Maandag 23 September 2019 - 06:49   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Thomas Cook vraagt faillissement aan: zo'n 600.000 toeristen worden gerepatrieerd

Thomas Cook is er niet in geslaagd om de 226 miljoen euro op te hoesten om de winter door te komen. Daarom moet de reisorganisator het failliet aanvragen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Thomas Cook vraagt faillissement aan: zo'n 600.000 toeristen worden gerepatrieerd

De Chinese aandeelhouder en de banken beloofden Thomas Cook 1 miljard euro om de winter door te komen, want nu moet de touroperator de hotels reserveren voor volgende zomervakantie. Zondag werd door de top van het bedrijf nog een ultiem overleg gehouden om een nieuwe lening aan te gaan, maar dat draaide op niets uit.

Het failissement treft zo'n 600.000 reizigers, waaronder 10.000 Belgen. Daar zijn zondag al lege vliegtuigen voor vertrokken. In 2017 werd Thomas Cook in België overgenomen door Brussels Airlines

Begeleiden

"We begrijpen dat dit heel wat vragen oproept bij onze klanten en stellen alles in het werk om dit zo goed mogelijk op te vangen", klinkt het. "Op maandag zijn wij operationeel en ook onze winkels gaan om 9.30 uur de deuren openen. Alle vluchten worden momenteel uitgevoerd zoals gepland."

In België werken zo'n 600 mensen bij Thomas Cook. "We doen er alles aan om onze medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden in deze moeilijke tijden en staan in contact met de sociale partners", aldus Thomas Cook België.

Geen gevolgen

Volgens Thomas Cook zijn er voor Belgische reizigers in het buitenland voorlopig geen gevolgen. "Hun reis kan verder verlopen zoals gepland", aldus woordvoerster Leen Segers aan de redactie van HLN. "Overgeplande reizen kunnen we voorlopig geen uitspraak doen. Het is wel niet meer mogelijk om nieuwe boekingen te doen via onze website, uit voorzichtigheid voor onze klanten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Thomas Cook  I  touroperator  I  Brussels Airlines