Erik Van Looy brengt enorme verandering aan in 'De Slimste Mens': "Plezante tv gegarandeerd" Buitenland
Buitenland

Erik Van Looy brengt enorme verandering aan in 'De Slimste Mens': "Plezante tv gegarandeerd"

Erik Van Looy brengt enorme verandering aan in 'De Slimste Mens': "Plezante tv gegarandeerd"

Vanaf maandag 14 oktober gaat alweer het 17e seizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld' van start. Dit jaar heeft Erik Van Looy (57) een hele roedel waaruit hij zijn juryleden kan kiezen. Dat meldt HLN.

Van Looy pakt dit seizoen uit met een panel van maar liefst 25 juryleden, waarvan het overgrote merendeel uit mannen bestaat. "Het klopt, er zijn slechts vijf vrouwen bij de jury. Het blijft mijn droom om ooit meer vrouwen dan mannen in het programma te krijgen, maar dat is dit jaar, jammer genoeg, weer niet gelukt", aldus Van Looy. De vrouwelijke jury beperkt zich tot actrices Barbara Sarafian, Frances Lefebure en Maaike Cafmeyer, Karen Damen en televisiecoryfee Margriet Hermans.

Bij de mannelijke jury zijn er drie nieuwkomers: Geert Hoste, de Nederlandse komiek Jeroen Van Konigsbrugge en Gert Verhulst. Daarnaast is er de opmerkelijke comeback van schrijver Herman Brusselmans. Deze had vorig jaar nochtans beweerd dat hij nooit zou terugkeren. "Ik denk dat hij het toen niet meende", lacht Erik. "Zoals Herman wel vaker dingen beweert. Ik vind het tof dat we deze keer volop verrassend kunnen combineren. Ik kijk er nu al naar uit om Margriet of Jani naast Jeroom te zien zitten. Plezante tv gegarandeerd."

20e seizoen

Ook de volgende jaren zullen we Erik Van Looy bezig zien als presentator van de 'De Slimste Mens'. Hij heeft namelijk bijgetekend voor drie jaar. "Ik wil het 20e seizoen meemaken", zegt hij. "Dan ben ik ook 60 jaar. Als het dan zo ver is, zal ik nog zien wat ik daarna ga doen."

Populair

Laatste nieuws