Luikse arts beschuldigd van viervoudige moord in ziekenhuis van Hoei Royalty
Royalty

Luikse arts beschuldigd van viervoudige moord in ziekenhuis van Hoei

Luikse arts beschuldigd van viervoudige moord in ziekenhuis van Hoei

Zaterdag maakte de Luikse krant La Meuse bekend dat het Luikse parket een arts uit Tihange (Hoei) vervolgt wegens het niet correct naleven van de euthanasiewetgeving. Vier patiënten overleden net op het moment toen de arts van dienst was.

De arts zou de vier personen een spuit morfine hebben gegeven, vermengd met andere stoffen. De man werd opgepakt voor ondervraging, maar is inmiddels weer vrij. De burgemeester van de Luikse stad, Christophe Collignon (PS), reageerde al: "Ik was zeer verrast door de feiten. We moeten het gerecht nu zijn werk laten doen."

"Er zijn geen bewijzen dat de dood van de patiënten verband houdt met de behandeling door onze cliënt, of met één van zijn voorschriften", reageren de advocaten van de dokter. "We hebben hier te maken met palliatieve sedatie. De arts heeft hun dood niet versneld. Hij schreef enkel medicatie voor die de pijn van de patiënten moest verlichten.”

Aangeslagen

De arts is volgens de advocaten zwaar aangeslagen door de aanklacht van moord die hem boven het hoofd hangt. "Hij voelt zich zeer slecht door wat er gebeurd is. Hij heeft brieven van nabestaanden ontvangen waarin hij wordt bedankt voor zijn menselijke behandeling”, aldus de advocaten nog.

Veel collega’s van de arts zijn verbaasd door de onthullingen, schrijft La Meuse nog. “Hij is een arts die dicht bij zijn patiënten staat. We hebben nooit weet gehad van terechtwijzingen”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws