KU Leuven wil studiekeuze van studenten koppelen aan cijfers behaald in middelbare school Royalty
Royalty

KU Leuven wil studiekeuze van studenten koppelen aan cijfers behaald in middelbare school

KU Leuven wil studiekeuze van studenten koppelen aan cijfers behaald in middelbare school

Rector Luc Sels van de KU Leuven wil studenten beter begeleiden in hun zoektocht naar de juiste studie: hij wil de resultaten die behaald zijn in het secundair onderwijs koppelen aan de studiekeuze die de student moet maken. Dat meldt De Standaard.

Tien jaar geleden haalde ongeveer de helft van de studenten aan de KU Leuven binnen de voorziene drie jaar zijn bachelor. Nu is dat nog slechts 1 op de 3. Rector Luc Sels zegt dat dit dringend moet veranderen. Hij wil nagaan of de studierichting die de studenten kiezen, wel de juiste is voor hen.

De Leuvense universiteit heeft ijkingsproeven ontwikkeld die de studenten een idee moeten geven waar ze aan beginnen. "Uit onderzoek weten we dat we een zeer goede richtingaanwijzer krijgen als we die ijkingsproeven combineren met het gemiddelde percentage én met de richting in het secundair onderwijs."

Niet bindend

Luc Sels pleit ervoor om alle gegevens van het studietraject van een kind samen te brengen, want de cijfers uit het middelbaar onderwijs heeft de KU Leuven niet. "Anders missen we informatie die richtinggevend kan zijn", vindt de rector.

De ijkingsproef is niet bindend. Ook wanneer een student niet slaagt, mag hij of zij aan de gewenste studie beginnen. Sels hoopt dat de maatregelen iets kunnen verhelpen aan de lange studieloopbaan van sommige studenten.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws