Wout van Aert legt uit hoe het nu met hem gaat: "Zelfs op hen ben ik zo jaloers" Sport
Sport

Wout van Aert legt uit hoe het nu met hem gaat: "Zelfs op hen ben ik zo jaloers"

Wout van Aert legt uit hoe het nu met hem gaat: "Zelfs op hen ben ik zo jaloers"

Twee weken geleden kreeg Wout van Aert groen licht om de revalidatie te starten na zijn zware val in de Tour. Sindsdien zet hij stapjes voorwaarts.

"Het gaat best goed", zegt Van Aert in Het Laatste Nieuws. "Ik kan nu al vrij goed stappen. En ik heb mijn dagelijkse bezigheid bij de kine. Ik zwem veel. Vrijdag heb ik voor het eerst een uur met de koersfiets op de rollen gereden. Daarvoor zat ik op de hometrainer."

"Ik heb in mijn rechterbeen veel minder kracht dan in mijn linkerbeen. Ik kan goed wandelen. Dat is niet hetzelfde als kracht zetten op een fiets. De koersfiets is de volgende stap. Ik moet daar voorzichtig mee zijn. Als ik te lang op de rollen rijd, riskeer ik om met mijn linkerbeen te compenseren wat ik met mijn rechterbeen tekortkom. Dat probeer ik te beperken."

Terugkeer

"Ik ben jaloers op elke wielertoerist die voorbij rijdt", geeft Van Aert toe. "Een normale mens zou nu stoppen met kine. Alles zal terugkomen. Met juiste training zal ik weer even sterk zijn. Wanneer ik weer koers, is moeilijk te voorspellen. Ik heb vroeger wel eens drie of vier weken niks gedaan. Nu ben ik spiermassa kwijt en mijn conditie is helemaal weg."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws