Hervorming brengt 145 jobs in gevaar bij DPG Media Royalty
Royalty

Hervorming brengt 145 jobs in gevaar bij DPG Media

Hervorming brengt 145 jobs in gevaar bij DPG Media

145 jobs staan op de helling bij DPG Media. Het bedrijf gaat zijn tv-activiteiten verder digitaliseren en past daarom zijn organisatie aan. DPG Media is het moederbedrijf van televisiezenders VTM, Q2, CAZ, Vitaya en VTM Kids.

"We hebben een nieuwe, toekomstgerichte organisatie uitgetekend die wezenlijk verschillend is van de huidige", zegt CEO Kris Vervaet in een persbericht. "De impact op het bedrijf is substantieel." Binnen de klassieke tv-organisatie en de ondersteunende diensten wil het bedrijf 145 banen schrappen.

"Het is de intentie om het aantal gedwongen ontslagen zo veel mogelijk te beperken", klinkt het in het persbericht. Het is wel de intentie om het aantal gedwongen ontslagen zo veel mogelijk te beperken.

Dubbel gevoel

Een 50-tal nieuwe jobs, voornamelijk digitale profielen, zou ook worden gecreëerd. "Waar mogelijk komen de huidige medewerkers als eerste in aanmerking om deze in te vullen", klinkt het.

De vakbond blijft achter met een dubbel gevoel. "Dit bericht komt niet geheel onverwacht", zegt Jan Meeuwens van de BBTK. "Het gaat nu eenmaal om twee mastodonten in de mediasector, De Persgroep die VTM opslokt en opneemt in het Van Thillo-imperium. Dan kun je zo'n operatie verwachten. Anderzijds vind ik dat dit nieuws toch nog snel komt."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws