CD&V weigert om discussie over plaatsverdeling in Vlaams Parlement aan te gaan met N-VA: "Ongezien en gênant" Politiek
Politiek

CD&V weigert om discussie over plaatsverdeling in Vlaams Parlement aan te gaan met N-VA: "Ongezien en gênant"

CD&V weigert om discussie over plaatsverdeling in Vlaams Parlement aan te gaan met N-VA: "Ongezien en gênant"

In het Vlaams Parlement is dinsdag een poging om een akkoord te vinden over de plaatsverdeling op niets uitgedraaid. Dat meld HLN. Volgens verschillende bronnen kwam het tot een stevige aanvaring tussen CD&V en N-VA. Insiders nemen de woorden "gênant" en "ongezien" in de mond.

De plaatsen in het Vlaams Parlement worden traditioneel ingedeeld volgens de positie van de partijen. Zo zit bijvoorbeeld PVDA uiterst links in het halfrond, terwijl Vlaams Belang uiterst rechts zit. N-VA is niet bllij met de huidige verdeling, dat is ondertussen geen geheim meer. De partij wordt namelijk fysiek ingedeeld over het midden- en het rechtervak.

N-VA dringt sinds de verkiezingen opnieuw aan op een andere indeling. Verschillende alternatieven zijn intussen onderzocht, maar N-VA en CD&V raken het maar niet eens.

Discussie

De discussie in het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement eerder op de dag heeft ook niets opgeleverd. Integendeel, het kwam naar verluidt tot een stevige aanvaring tussen N-VA en CD&V. Deze laatste zou bovendien weigeren om de discussie in het Bureau aan te gaan.

Uiteindelijk werd beslist om niet te beslissen en wordt de kwestie doorgeschoven naar een nieuw overleg tussen meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws