75 jobs op de helling bij Thomas Cook België, Belgische klanten zien hun reis morgen geannuleerd Royalty
Royalty

75 jobs op de helling bij Thomas Cook België, Belgische klanten zien hun reis morgen geannuleerd

75 jobs op de helling bij Thomas Cook België, Belgische klanten zien hun reis morgen geannuleerd

Bij Thomas Cook België zouden 501 banen gered kunnen worden. Voor twee entiteiten worden de activiteiten stopgezet: Thomas Cook Touroperator en Thomas Cook Retail. Daardoor zijn 75 jobs in gevaar. Dat heeft CEO Jan Dekeyser vandaag tijdens een persconferentie gezegd.

Er is nog steeds hoop voor Thomas Cook België. De vakbonden bevestigen dat de activiteiten gedeeltelijk worden voortgezet. “Door de operationele uitdagingen hebben we geen andere keuze dan de boeken neer te leggen voor twee van de drie vennootschappen: Thomas Cook België (70 medewerkers) en Thomas Cook Retail (5 medewerkers)”, aldus Dekeyser tijdens de persconferentie.

"Dit is verschrikkelijk nieuws voor de betrokken medewerkers. Zij bleven de laatste 36 uren hard werken met veel passie voor elke klant. We doen ons uiterste best om deze collega’s bij te staan. We vonden het belangrijk om tijd met hen te spenderen. Natuurlijk hebben ze veel vragen over wat het concreet voor hen betekent.”

Toekomst

Voor de derde vennootschap, Thomas Cook Retail België, zal bescherming worden aangevraagd tegen schuldeisers. Daaronder vallen de 85 winkels en 510 van de 600 personeelsleden. De directie zal samen met de medewerkers en de sociale partners mogelijke pistes verder uitdiepen.

“We hebben diepgaande contacten gehad met een aantal geïnteresseerde partijen en investeerders om de activiteiten over te nemen in zijn geheel of in verschillende elementen. De WCO-procedure moet ons toelaten om het concreet uit te werken”, aldus Dekeyser.

Uitdagende tijden

“De laatste 32 uur zijn zeer uitdagend en vermoeiend geweest. Ik wens alle medewerkers te bedanken voor de blijvende inzet in de winkels en in de hoofdzetel. Het is niet makkelijk geweest. Het beloven nog uitdagende tijden te zijn”, besluit de CEO.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws