Terreurverdachte uit Borgerhout trapt hoogzwangere Tatiana vol in de buik, ook ambulancier deelt in de klappen Royalty
Royalty

Terreurverdachte uit Borgerhout trapt hoogzwangere Tatiana vol in de buik, ook ambulancier deelt in de klappen

Terreurverdachte uit Borgerhout trapt hoogzwangere Tatiana vol in de buik, ook ambulancier deelt in de klappen

Siraj E.M. (19), een Syriëganger die aanhangt bij een groepje radicale jongeren uit Borgerhout, hangt twee jaar cel boven het hoofd omdat hij de hoogzwangere Tatiana Leirs in de buik heeft getrapt. Dat zegt HLN.

Eind februari deed zich een banale burenruzie voor in het appartementsgebouw in de Arena-wijk in Deurne over een rondslingerende step. Tatiana’s buurvrouw Iza D.H. duwde de step in haar buik, en klappen werden uitgedeeld. D.H., een bekeerde Vlaamse moslima, belde haar echtgenoot Siraj E.M. op, waarna deze zich met een groepje vrienden naar Deurne haastte.

Eenmaal aangekomen, waren twee ambulanciers Tatiana reeds aan het verzorgen, maar dat hield de jongeren niet tegen; één ambulancier kreeg klappen en Tatiana werd met een karatetrap van SiraJ E.M. vol in de buik geraakt.

Bendevorming

“Siraj E.M. nam in enkele minuten tijd het voortouw voor deze raid. De organisatie en de paraatheid van het vriendengroepje om onmiddellijk uit te rukken, staat voor mij gelijk aan bendevorming. Geweld tegen zwangere vrouwen én tegen ambulanciers is ontoelaatbaar”, stelt de openbaar aanklager.

Tatiana durfde na het incident niet terugkeren naar haar appartement en dook onder bij haar familie. Het kindje kwam een maand later gelukkig gezond en wel ter wereld.

Terreuraanslag

De openbaar aanklager vorderde een straf van 2 jaar tegen Siraj E.M en 1 jaar tegen zijn echtgenote Iza D.H. De drie andere verdachten, waarvan er twee al veroordeeld werden voor terroristische misdrijven, hangt een straf van 15 maanden tot een jaar boven het hoofd.

Siraj E.M. werd in 2016 reeds gearresteerd als minderjarige omdat hij met enkele jongeren van Borgerhout plannen maakte voor een terreuraanslag tegen het Centraal Station. Hij gaf toe dat hij de trap uitdeelde en zei in te zien dat hij fout heeft gereageerd. Hij vroeg een straf met uitstel. De drie anderen vroegen de vrijspraak. Uitspraak volgt op 8 oktober.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws