Thelin voorkomt in knotsgekke cupmatch blamage voor Anderlecht Sport

Thelin voorkomt in knotsgekke cupmatch blamage voor Anderlecht

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar RSC Anderlecht staat wel degelijk in de achtste finales van de Beker van België. Op het veld van Beerschot haalde Anderlecht het pas na verlengingen en dankzij een doelpunt van invaller Isaac Kiese-Thelin.

Hoewel Anderlecht best goed aan de partij begon, verliep de eerste helft dramatisch voor paars-wit. Na twintig minuten spelen opende Holzhauser de score en amper enkele minuten later moest Vincent Kompany ook nog eens het veld verlaten met een blessure - alweer die verdomde hamstring.

Op slag van rust knokte Anderlecht zich toch terug in de match. Nasri knalde een goede voorzet hard tegen de netten en zo stond het halverwege 1-1. Na de pauze kon het alle kanten uit en viel het dubbeltje aan de kant van de bezoekers. Vancamp liep tegen zijn tweede gele kaart aan en niet veel later verschalkte Bourdin zijn eigen doelman. Zo stond het plots 1-2.

Thelin doet het

Beerschot hing in de touwen, maar dan voerde Stijn Vreven een gouden wissel door. De ingevallen Brogno trapte in de slotminuut raak. 2-2 en op naar verlengingen. Met tien tegen tien, want in blessuretijd pakte Luckassen nog rood omdat hij de doorgebroken Placca tegen de grond trok.

In die verlengingen trok Anderlecht uiteindelijk aan het langste eind. Na een goede actie en voorzet van Saelemaekers was het zowaar de ingevallen Kiese-Thelin die de 2-3 tegen de netten duwde. Beerschot zette nog alles op alles, maar scoorde niet meer. En zo ontsnapte Anderlecht aan een blamage.