Jongeman (21) veroorzaakt verkeersongeval en zet overleden passagier Axel (21) aan het stuur om aan vervolging te ontsnappen Buitenland
Buitenland

Jongeman (21) veroorzaakt verkeersongeval en zet overleden passagier Axel (21) aan het stuur om aan vervolging te ontsnappen

Jongeman (21) veroorzaakt verkeersongeval en zet overleden passagier Axel (21) aan het stuur om aan vervolging te ontsnappen

Na een verkeersongeval in de Franse stad Toulouse wist de bestuurder er niet beter op te vinden dan de overleden passagier achter het stuur te zetten om zelf aan vervolging te ontsnappen. Dat schrijft Dépêche de Midi.

Twee jonge vrienden (20 en 21) waren in de nacht van 6 op 7 september onderweg naar een feestje. De auto ging aan hoge snelheid uit de bocht en raakte een gevel aan de passagierskant waarbij de bijzitter om het leven kwam.

De bestuurder (20) wist er niet beter op te vinden dan zijn verongelukte vriend aan het stuur te zetten om de overleden passagier te laten opdraaien voor het ongeluk. Toen de hulpdiensten toekwamen, stelde de overlevende jongeman zich voor als de passagier van de wagen. De hulpverleners konden ter plaatse enkel nog maar de dood vaststellen van Axel - die achter het stuur zat.

Autopsie

De politie geloofden het verhaal van de overlevende echter niet. De ‘passagier’ werd onderworpen aan een toxicologisch onderzoek en twee weken later bleek dat hij dronken was ten tijde van het ongeval.

Tegelijkertijd bevestigde een autopsie uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer de twijfels van de speurders: de overleden jongeman reed niet op het moment van de botsing, maar zat op de passagiersstoel.

Doodslag

Achteraf bekende de 20-jarige dat hij inderdaad achter het stuur zat op het moment van het ongeval én niet zijn vriend. Afgelopen maandag werd hij in hechtenis genomen en aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag met verzwarende omstandigheden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws