Schokkende beelden uit slachthuis in Hasselt: Kalveren ernstig mishandeld Royalty
Royalty

Schokkende beelden uit slachthuis in Hasselt: Kalveren ernstig mishandeld

Schokkende beelden uit slachthuis in Hasselt: Kalveren ernstig mishandeld

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft schokkende beelden naar buiten gebracht uit een Vlaams slachthuis. Een onderzoeksteam heeft verborgen camera's geplaatst bij het slachthuis VanDrie in Hasselt.

Onwillige kalveren worden gewelddadig aan hun oren en staart getrokken en ze worden geschopt. In de beelden is te zien hoe hoe kalveren routinematig worden bewerkt met een elektrische veedrijver: op het hoofd, het lichaam en tegen de anus. De dieren worden zelfs natgespoten om de intensiteit van de shock te vergroten.

“Boeren, transporteurs, slachthuismedewerkers en anderen in in de vee-industrie zouden geen toegang mogen hebben tot deze martelwerktuigen”, aldus campagnecoördinator Els van Campenhout. “Het is tijd voor een grootschalig, onafhankelijk onderzoek naar dierenleed in de slachthuizen”, vindt Susan Hartland, directeur van Animal Rights.

“Ik begrijp er helemaal niets van”, reageert Martijn Van de Wiel van slachthuis VanDrie op het filmpje. “Zulke dingen gebeuren niet in onze slachthuizen." Hij trekt dan ook in twijfel dat de beelden daadwerkelijk van het slachthuis in Hasselt afkomstig zijn. “Ik ben zéker niet overtuigd dat het een recente opname is, afkomstig van ons slachthuis”. Animal Rights vraagt dat het slachthuis onmiddellijk wordt gesloten. In principe zou het in 2020 sowieso ophouden te bestaan.

Animal Rights brengt schokkende beelden naar buiten uit een Vlaams slachthuis van de Nederlandse VanDrie Group. from Animal Rights Nederland & België on Vimeo.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws