Donderdag 26 September 2019 - 14:45   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Tom Boonen over Remco Evenepoel: “Misschien is dit het juiste woord wel om hem te omschrijven"

Tom Boonen over Remco Evenepoel: “Misschien is dit het juiste woord wel om hem te omschrijven

In zijn column van Het Laatste Nieuws blikt Tom Boonen terug op de prestatie van Remco Evenepoel op het WK tijdrijden gisteren in Yorkshire.

"Iedereen heeft het wel eens horen zeggen: een tijdrit liegt niet”, begint Boonen. “Wel, dat klopt. Tijdrijden is de zuiverste discipline om de inhoud van een renner te meten. Ik heb het moeilijk om het juiste woord te vinden voor wat Evenepoel presteert…”

“‘Onnatuurlijk’ is misschien het beste. Ik ga het nog eens herhalen: Remco is een eerstejaarsbelofte! Want dat is eigenlijk zijn categorie. En dié jongen geeft de WK-top op zijn donder”, klinkt het bij de voormalig wereldkampioen.

Petje af

“De rest gaat zijn borst nat moeten maken als ze de komende jaren nog prijzen willen pakken. Petje af voor Remco. Als hij de komende jaren nog wat extra weerstand kweekt, gaat hij die mannen ook allemaal pijn doen”, schrijft Boonen.

Ook op de prestatie van Viktor Campenaerts komt hij even terug. “Ik vrees dat Victor het te hard wilde”, klinkt het. "Ik vind het jammer, want eigenlijk geloof ik dat Victor zonder die val voor Remco was geëindigd."

Tokio

“Als ik de verantwoordelijken bij de wielerbond en het BOIC een gouden tip mag geven: neem Victor mee naar Tokio. Ik weet het: misschien is Wout van Aert ook geïnteresseerd, maar Wout zal wellicht ook de Tour willen rijden", aldus Boonen.

“Victor is de enige die zich exclusief op de Olympische Spelen kan en wil voorbereiden. Bovendien heeft hij de kennis en ervaring om dat wetenschappelijk honderd procent juist te doen”, besluit hij.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Boonen  I  Remco Evenepoel  I  sport