'Club Brugge grijpt naast absolute toptransfer' Sport
Sport

'Club Brugge grijpt naast absolute toptransfer'

'Club Brugge grijpt naast absolute toptransfer'

Club Brugge realiseerde tijdens de voorbije zomermercato flink wat transfers. Vincent Mannaert en co slaagden er onder meer in om Simon Mignolet, David Okereke en Simon Deli naar het Jan Breydelstadion te halen.

Toch greep blauw-zwart niet zo lang geleden ook naast een absolute toptransfer. In de zomer van 2018 liet Club Brugge immers na om Victor Osimhen in huis te halen.

De Nigeriaanse aanvaller, toen nog actief bij Wolfsburg, legde medische en fysieke testen af bij Club. Die brachten aan het licht dat Osimhen fysiek niet in orde was en dus besliste men in Brugge om de spits niet aan te trekken.

Malaria

Jean-Gérard Benoît Czajka, de zaakwaarnemer, kadert de beslissing van Club Brugge nu in de Franse media: "Het kwam omdat Victor niet lang ervoor het slachtoffer van een malaria-crisis was geworden. Bij Club Brugge waren ze van mening dat hij een half jaar zou duren vooraleer weer topfit zou zijn. En dus kwam het niet tot een transfer."

Osimhen verhuisde niet veel later naar Charleroi, waar hij al snel uitgroeide tot een smaakmaker in de Belgische competitie. De spits stond er vrijwel onmiddellijk en verkaste na een sterk seizoen voor meer dan 10 miljoen naar Lille.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws