Vrijdag 27 September 2019 - 17:00   I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Tom Van Grieken kleineert Theo Francken: “Tijd voor je pilletje, Theo”

Tom Van Grieken kleineert Theo Francken: “Tijd voor je pilletje, Theo”

De tijd dat N-VA en Vlaams Belang met elkaar door dezelfde deur konden, is compleet verleden tijd. De twee kopstukken gooien heen en weer met verwijten.

Op Radio 1 pleitte Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens vanochtend om sociale woningen enkel voor te behouden voor wie de Belgische nationaliteit heeft en Nederlands spreekt.

“Ik denk dat er een minimumvoorwaarde moet zijn voor nieuwkomers dat zij eerst bijdragen aan het sociaal systeem vooraleer ze er rechten kunnen uit putten. Wie geen Nederlands praat, wie niet over onze nationaliteit beschikt, kan geen recht hebben op een sociale woning. Als dit soort beleidsmaatregelen in het regeerakkoord terechtkomen dan zullen we dit uiteraard ook steunen”, klonk het.

 

Lulkoek

Theo Francken maakte op Twitter duidelijk dat dit voorstel juridisch onmogelijk is. “Wat een juridische lulkoek”, tweette Francken. “Ik wacht intussen al MAANDEN op eerste migratievoorstellen van Vlaams Belang-fractie. Noppes. Nada. Zero.”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageerde meteen. “Tijd voor je pilletje, Theo”, klonk het. Waarop Francken weer: “Wat een niveau zeg. Als je het inhoudelijk niet kan halen, speel je het op de man? Als dit de manier is waarop jullie aan politiek doen, ben ik blij dat we met jullie niet besturen. Foei.”

 

Boterham

De verwijten vlogen over en weer, en uiteindelijk moest ook Chris Janssens eraan geloven: “Ga nog een boterhammetje met choco eten, jongen”, richtte de voormalige staatssecretaris voor Asiel en Migratie aan Janssens.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  Theo Francken  I  shownieuws