Anuna De Wever: "Wat maakt het nu uit of iemand man of vrouw is? Ik voel me geen van de twee" Royalty
Royalty

Anuna De Wever: "Wat maakt het nu uit of iemand man of vrouw is? Ik voel me geen van de twee"

Anuna De Wever: "Wat maakt het nu uit of iemand man of vrouw is? Ik voel me geen van de twee"

Anuna De Wever is bekend geworden dankzij de klimaatspijbelaars. Zij is namelijk de initiatiefneemster. In Het Laatste Nieuws plaatst ze echter nog een ander statement. "Ik voel me geen man, maar ook geen vrouw", klinkt het.

"Ik heb een grote fuck you ontwikkeld naar de hele wereld en naar alle mensen die denken dat ze alles en iedereen moeten labelen. Wat boeit het? Waarom is het zo relevant of iemand een man of een vrouw is? Het zou zo niet mogen zijn", stelt Anuna De Wever in Het Laatste Nieuws.

"Waarom delen we toch de hele maatschappij op in hokjes? Terwijl het net zo'n breed spectrum is. Kinderen zien dat veel beter. Een kinderbrein respecteert alles. Maar dan worden ze ouder en zien ze dat er een systeem van hokjes bestaat. Ik ben niet zo'n fan van dat systeem."

"Je moet eens naar het Wijnegem Shopping Center gaan. Een vrouwentoilet. En een mannentoilet. Twee exact dezelfde ruimtes. En tóch moet er per se die opdeling zijn. Natuurlijk zijn er biologische verschillen tussen mannen en vrouwen, ik weet het wel. Maar waarom moeten een paar biologische verschillen tot gevolg hebben dat je zo anders in dewereld staat? Neem maar eens de tram. De mannen zitten daar met hun benen open. De vrouwen met hun benen netjes gekruist."

"Denk je werkelijk dat de natuur het ons zo aangeleerd heeft? Onzin! Het zijn gedragspatronen. Kopieergedrag is het. Het zit zo diep in ons geworteld dat we er ons geen vragen bij stellen. Hoe dwaas. Laat iedereen zich toch gedragen zoals die wil. Een vrouw die kiest voor naaldhakken en make-up? You go, girl! Een vrouw die een dude wil zijn en haar haar scheert: doén! Wat maakt het allemaal uit?"

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws